Du må kunne se for å dyrke jorda

Du må kunne se for å dyrke jorda

Cecelia Nyagucha (85) tok over ansvaret for barnebarna da foreldrene deres døde. Hun har livnært seg og barna gjennom å dyrke te. Da synet sviktet måtte hun slutte og familien ble avhengig av almisser.

Fikk gratis operasjon

På sykehuset i hjemdistriktet, fikk hun konstatert grå stær på begge øynene, men siden hun ikke kunne betale for operasjonen, måtte hun dra hjem igjen. Så hørte hun om en camp organisert av Kisii Eye Hospital hvor folk kunne komme å få undersøkt øynene sine. Dit dro hun, fikk nok en gang diagnosen grå stær, men denne gangen fikk hun tilbud om gratis operasjon.

Operasjonen var vellykket, og Cecelia kunne gjenoppta te-dyrkingen og igjen være i stand til å ta seg av barnebarna sine.
Kisii Eye Hospital er en Right to Sight-støttet klinikk hvor vi videreutdanner øyeleger i en operasjonsteknikk for grå stær som mangedobler behandlingskapasiteten. Flere øyeleger og bedre og mer effektiv teknologi er nødvendig for å bekjempe unødig blindhet.

En bærekraftig modell

Mange pasienter kan betale for operasjon, de som ikke har midler, får den gratis. På grunn av det høye volumet av operasjoner, vil klinikkene Right to Sight støtter raskt bli bærekraftige selv om de utfører mange gratisoperasjoner. Mange operasjoner trener forløpende nye kvalifiserte øyekirurger som kan operere på egenhånd, og med det reduseres unødig blindhet i stadig større omfang.

Det er Right to Sights modell. Den har gitt Cecelia og tusenvis av andre mennesker et bedre liv. Vi har sterk tro på at det er mulig å utrydde unødig blindhet.

Vi du være med å støtte dette viktige arbeidet, gi oss gjerne et bidrag på Vipps til Right to Sight Norge, eller til vårt kontonummer.

Cecelia kommer til Right to Sights camp
Cecelia blir undersøkt på Kisii Eye Hospital

Les også