Høythengende fortjenestemedalje til Kate Coleman

Høythengende fortjenestemedalje til Kate Coleman

Grunnleggeren av Right to Sight, den irske øyelegen Kate Coleman, fikk 18. desember tildelt en høythengende fortjenestemedalje for å ha etablert og ledet organisasjonen siden 2006. Den ble gitt henne av Royal College of Surgeon in Ireland (RCSI).

Betydningsfullt helsearbeid

Adm. direktør for RCSI, professor Cathal Kelly, sa i sin tale under utdelingen, at det var en glede å gi Kate Coleman en hedersbevisning for hennes utrettelige arbeid med å bekjempe unødig blindhet.

Mange mente det var et uløselig problem, sa Kelly, men Colemans arbeid har gitt bedre livskvalitet til over en million mennesker og deres familier. «Jeg er så stolt over at RCSI nå blir forbundet med en så betydningsfull leder innenfor helsearbeid».

Right to Sight har hatt 31 prosjekter i 8 afrikanske land.

kate Coleman mottar RCSIs fortjenestemedalje

Right to Sight Norge jobber i Kenya med samme modell som i de andre afrikanske landene; bygge bærekraftige øyehelsetjenester ved å videreutdanne øyeleger i en effektiv stor-scala operasjonsteknikk, drive oppsøkende virksomhet for å finne mennesker som trenger øyehelsetjenester, og gi fattige gratis operasjoner.

Right to Sights arbeid forandrer liv, og har store samfunnsøkonomiske konsekvenser ved at flere mennesker kan bidra i arbeid, og at en sårt tiltrengt profesjonsgruppe som øyeleger, forblir i sitt hjemland.

Right to Sight Norge gratulerer Kate Coleman for en høyst velfortjent anerkjennelse!

 

Vil du støtte til det viktige arbeidet vi gjør, send et bidrag på Vipps til Right to Sight Norge eller til vårt kontonummer 6039.08.25911. Takk for støtten!

Les også