Baby Morgan ble født inn i en mørk verden

Baby Morgen ble født inn i en mørk verden

Morgan var født med grå stær

Morgans mor skjønte raskt at noe var galt med øynene til sin nye sønn. Da gutten var 4 måneder, tok hun ham med til det offentlige sykehuset i Mombasa for å få synet hans undersøkt. Sykehuset var rammet av streik, og det var ingen øyeleger der, men en av sykepleierne kjente til dr. Helen Roberts klinikk Kwale Eye Centre, og henviste mor og sønn dit.

Den lille gutten var blind på begge øynene pga. medfødt grå stær. Han ble operert med en gang. Øynene hans var så små at det var umulig å sette inn linser som ville fått øynene hans i fokus, men han kan nå se med briller. Og Morgan vil trenge briller og nøye oppfølging framover, og når han begynner på skolen vil han kanskje trenge assistanse, men han slipper å vokse opp blind.

 

Liten gutt med grå stær

Barn som blir født med grå stær, må ha behandling raskt slik at hjernen utvikler evnen til å se. Det er derfor det er så viktig at nyfødte blir undersøkt, noe som ikke rutinemessig gjøres i Kenya. Right to Sights nye opplæringsprogram i samarbeid med Kwale Eye Centre, underviser jordmødre og sykepleiere i hvordan de kan oppdage medfødte øyeskader, og klinikken vil deretter behandle barna.

Liten baby med briller

Det er mulig å utrydde unødig blindhet!

Kenya og andre utviklingsland har overhyppighet av blindhet som kan behandles, og det rammer alle generasjoner. Right to Sights visjon er å utrydde all unødig blindhet, og jobber etter en bærekraftig modell som har økt kapasiteten på øyehelsetjenester gjennom å videreutdanne lokale øyeleger og helsepersonell.

Med opplæringsprogrammet i Mombasa vil vi nå rette fokus spesielt på å redde barn fra unødig blindhet. Vil du støtte dette viktige arbeidet, gi oss gjerne et bidrag – VIPPS til Right to Sight Norge eller på vårt kontonummer.

Les også