Phillip måtte droppe ut av skolen

Philip måtte droppe ut av skolen

Phillip Wa mbua Ngui (20) hadde i tre hele år lidd av øyeproblemer, og dette førte til at han måtte droppe ut av skolen i syvende klasse. Generelt var hverdagen vanskelig.

Å utføre oppgaver var utfordrende, da synet hans i det ene øyet ble svakere for hver dag som gikk. For å komme gjennom dagen, var han avhengig av andre for å kunne utføre sine daglige rutiner.

Hans tidligere lærer tipset han om en øyescreening på Kwale Eye Centre. Da han dro dit, ble det oppdaget grå stær i øynene hans, og han ble umiddelbart booket inn til operasjon.

Til å begynne med var Philip skeptisk til å gjennomføre operasjonen. Han gjorde det han kunne for å unngå situasjonen, men synet hans fortsatte å bli dårligere. I tillegg var kostnaden for operasjonen vanskelig for ham å betale, og moren hans som er den eneste voksne han har en relasjon til, hadde han ikke særlig kontakt med da hun var opptatt med å forsørge den syke broren hans.

Etter Phillip fikk vite at Right to Sight kunne subsidiere operasjonen, og han fikk god rådgivning, bestemte han seg for å ta imot muligheten.

Operasjonen ble vellykket gjennomført, og synet hans ble gjenopprettet. Nå som han kan se igjen, er han takknemlig for støtten som ble gitt, og setter pris på at det var mulig for en som ham. Når det gjelder fremtiden, sier Phillip at han føler han er for voksen for å gå tilbake til den klassen han droppet ut av, men at hans ønske er å få hjelp til å lære og snekre.

Hans bønn er at alle som lider av en hvilken som helst tilstand bør søke medisinsk hjelp og ikke tro på overtro og hekseri. Kataraktkirurgi er skummelt, men folk bør ikke forbli blinde og miste andre muligheter, slik som han opplevde med skolen.

Her ser vi Phillip lykkelig etter operasjonen, nå kan han se igjen!

Les også