Right to Sight går til innkjøp av mobilappen Peek Vision

Peek Vision er en mobilapp som kombinert med en spesiallinse gjør det mulig å utføre en profesjonell øyeundersøkelse på en innovativ og enkel måte. Right to Sight har kjøpt et Peek Vision camera til sin outreach camp i Kisumu i Kenya.

Peek Vision
Photo: Peek Vision

Peek Vision er et kamera som er meget enkelt å bruke på pasienter i alle aldre og kan benyttes utenfor tradisjonelle legekontorer. Dette gjør den egnet til Right to Sights arbeid i outreach campene.På vår ukentlig outreach camp i Kisumu tilbys øyeundersøkelser til mennesker som ellers ikke ville blitt undersøkt. Ved hjelp av Peek Vision kan vi gjøre dette arbeidet enda enklere og mer effektivt.

Med Peek Vision tas et bilde av øyets indre. Dette bildet kan brukes til å vurdere grad av grå og grønn stær, komplikasjoner ved diabetes eller høyt blodtrykk, i tillegg til andre alvorlige øyesykdommer. Man og teste synsskarphet, farge og kontrast og simulere pasientens syn. Bildet kan vurderes på stedet eller sendes via internett til en øyelege et annet sted.

Right to Sights outreach camp i Kisumu drives av våre medarbeidere Justine og Marie. Med et Peek Vision kamera kan de øke sin kapasitet betydelig ettersom dette utstyret er lettere å bruke enn den tradisjonelle metoden (oftalmoscopi), I tillegg tar undersøkelsen kortere tid å gjennomføre.

Les mer om Peek Vision  og se en inspirerende video om hvordan mobilteknologi sprenger grenser for hvordan vi kan jobbe med global øyehelse!

 

Les også