Ellen drømmer om å gi tilbake til lokalsamfunnet

Ellen drømmer om å gi tilbake til lokalsamfunnet

Ellen Tsuma er født og oppvokst i Mombasa. Som tenåring hadde hun lesevansker og måtte ha briller, og dette startet hennes interesse for oftalmologi. Hun startet på Jomo Kenyatta University of Science and Agriculture (JKUAT) for å lære seg mer om øyehelse.

Hun tok praksisen sin hos vårt samarbeidende sykehus Kwale eye centre, og har en drøm om å bli en suksessfull øyekirurg som hjelper lokalsamfunnet. Hennes beste minner er at hun fikk se mange sykdomstilfeller hun tidligere bare hadde sett i bøker, og at disse tilfellene ble enkelt løst. En dag ble en eldre dame båret inn på sykehuset da hun selv ikke kunne se hvor hun gikk, men etter operasjonen av begge øynene hennes kunne hun fint gå rundt selv alene da hun nå kunne se igjen. 

 

Ellen Tsuma (2 fra venstre) med Dr.Helen Roberts (1 fra høyre)

Etter fullføring av studiene gleder Ellen seg til å gå tilbake til jobben sin og hjelpe lokalsamfunnet. Hennes tid på Kwale Eye Centre, var en mulighet for henne til å forbedre hennes evner og ga henne en ny optimisme for hvor enkelt det er å løse problemet unødig blindhet.

Visste du at det koster 250 kroner og tar ti minutter å gi et menneske synet tilbake?

Vil du støtte arbeidet vi gjør? VIPPS gjerne en valgtfri sum til 81156. 

 

Les også