2500 mennesker har fått hjelp!

På en outreach-camp for landsbybeboere synstest av Right to Sights helsepersonell.
På en outreach-camp for landsbybeboere synstest av Right to Sights helsepersonell.

Siden juni har over 2500 mennesker i Kenya fått øyebehandling fra Right to Sight og Innovation Eye Centre.

I juni inngikk Right to Sight og Innovation Eye Centre i Kisii-området i Kenya en samarbeidsavtale for å sikre at mennesker får tilgang til synstester og behandling for øyesykdommer. Ifølge rapportene fra IEC har de nå behandlet over 2500 personer for øyesykdommer. Det er gøy å se så konkrete resultater og vite at disse enkle og rimelige øyeoperasjoner gir folk et bedre liv, på kun en uke!

Et vanlig problem i Kenya er at de med synslidelser ikke har råd til operasjon eller en gang til å komme seg til sykehuset. Mange vet ikke at de har et problem som kan løses med en enkel og effektiv operasjon. En av aktivitetene er å reise rundt til landsbyer og lokale kirker og samfunnshus for å tilby innbyggerne undersøkelser og behandling der de er.

Right to Sight støtter Innovation Eye Centre i arbeidet med å spre informasjon om grå stær og andre øyesykdommer i Kenya. Vi tilbyr henvisning og støtte til operasjoner, reise til sykehuset og salg av øyelinser til de som trenger det.

Prosjektet pågår fram til desember og Right to Sight håper på støtte til å fortsette arbeidet ut i 2015 fra privatpersoner og bedrifter.

Støtt arbeidet til Right to Sight ved å sende RTS til 2490 (200,-)

Les også