Ali sitt budskap er at man ikke trenger å være redd

Ali sitt budskap er at man ikke trenger å være redd

Alis historie

Ali Mdila (72) fra Samburu i Kwale, hadde lidd av synstap i 4 år.
Han var ikke i stand til å se eller utføre sine daglige rutiner, og han trengte hjelp for å få til alt dette. Han var så lidenskapelig i gårdsdriften som han holdt på med, og ting ble snudd på hodet da synet hans ble gradvis dårligere og han umulig kunne fortsette å jobbe.

Han leste om Kwale Eye Center på en av plakatene i området, som informerte om en kommende outreach-camp som var sponset av Right to Sight. Da han kom til øyescreeningen og ble undersøkt, fikk han raskt diagnosen bilateral grå stær.

Han var redd til å begynne med, men etter hvert som tiden gikk og livet hans fortsatte å bli overskygget av mørke, ble skepsisen redusert. Etter rådgivning var Mdila mer enn klar til å gjennomgå operasjon. Men å få råd til en operasjon, var for ham det største hinderet.

På bildet over ser vi Ali før operasjonen. 

Derfor ble han tilbudt en sponset operasjon av Right to Sight, som for ham var den beste gaven han hadde blitt gitt. Right to Sight jobber etter en prismodell, der de som kan betale subsidierer operasjoner til de som ikke har råd.

Synet til Mdila ble gjenopprettet og nå er han i stand til å utføre sine daglige gjøremål slik som han pleide før synstapet rammet ham. Det første han ønsket å gjøre var å gå tilbake til bondebruket sitt for å fortsette med grønnsaksdyrkingen han før gruet seg til.

Hans budskap til de som er i en slik tilstand er at man ikke trenger være redd for operasjonen og ende opp med å miste tiden i mørket. Han mener at mange klinikker bør settes opp med øyespesialister for å hjelpe de med øyeproblemer.

Vil du hjelpe mennesker som er i Ali sin situasjon og trenger støtte til operasjon? Les mer om hvordan her

 

På bildene under ser vi en lykkelig Ali etter operasjonen og når han er tilbake på jobb. 

Les også