Baker for synets skyld

Nå kan du bestille deilige kaker og cupcakes og spise dem med verdens beste samvittighet. En av våre faste givere baker til inntekt for Right to Sight.

–  Jeg slapper av når jeg baker. Men jeg kan jo ikke spise alt selv, så jeg tenker det er en fordel å kunne dele med dem som virkelig trenger det. Kjøper du en kake kan du bidra til at et menneske får operasjon! smiler hun.

Hun tenker mye på dem som kan få det bedre.

– Man bør bry seg og spørre hvor mye det koster å hjelpe. Så kan man spørre seg hva man har råd til og bidra med det.

Kokkekunstene gjør henne til en populær selskapsgjest. Hun får ofte spørsmål fra venner om hun kan bidra med kaker eller pakistanske retter – eller hun tar det med som gave.

For 300 kroner tilbyr Shama både bamsekaker, hjertekaker og muffins til de som skal ha selskap eller bare vil spise kake med verdens beste samvittighet.
For 300 kroner kan du kjøpe både bamsekaker, hjertekaker og muffins til de som skal ha selskap eller bare vil spise kake med verdens beste samvittighet.

– Dette tilbudet passer godt for alle som vil spise kake med god samvittighet, mens de bidrar til veldedighet.

– Right to Sight gir hjelp til selvhjelp

Hun har fulgt arbeidet til Right to Sight over lengre tid på nettsidene, og det er grunnen til at hun vil bidra til prosjektene om å gi folk operasjoner for grå stær og støtte utdanning av øyeleger i Afrika.

– Det jeg liker med Right to Sights arbeid er at de ikke blir ett sted til evig tid. Når sykehuset er oppe og går, beveger Right to Sight seg videre til nye steder og øker omfanget av arbeidet som blir gjort og de positive konsekvensene. Right to Sight handler om hjelp til selvhjelp og at de bidrar til infrastruktur, som for eksempel veier eller å gi folk busstilbud, sørger jo for at pasientene kommer seg til sykehuset.

Veldig utfordrende å være blind i et utviklingsland

Vår idealistiske baker har selv sett hvilke utfordringer det kan ha å være blind i et utviklingsland.

– Jeg møtte en blind dame i Pakistan, som var født blind. Hun ble tatt vare på av familien sin, som var veldig snille, men fattige. Det er noe helt annet å være blind i et utviklingsland. Det er ikke bare å føle seg fram til springen for å drikke. Ofte må man hente vann og da er kunsten å finne bøtten og vannkilden. Å være blind gir en utrygghet. Og kvinner og barn kan være ekstra utsatt. Når alle må bidra for at husholdningen skal gå rundt, kan den blinde raskt føle seg som en byrde.

Tar bestilling på «god smak for synets skyld»
Deilige cupcakes man kan spise med verdens beste samvittighet, kjøp et brett og støtt Right to Sights arbeid før øyehelse i Afrika
Deilige cupcakes man kan spise med verdens beste samvittighet, kjøp et brett og støtt Right to Sights arbeid før øyehelse i Afrika

Nå gleder hobbybakeren seg til å tilby de som vil spise kake med god samvittighet muligheten til å bestille kaker og cupcakes.

– Jeg følte det er dette jeg kan bidra best med, og jeg blir jo flinkere for hver gang, smiler hun.

– Mitt motto er «god smak for synets skyld»!

Du kan bestille bamsekake, ostekake i hjerteform eller 20 cupcakes for kr 300 og alt overskuddet (200 kr) går til Right to Sight. Kaken hentes eller leveres etter avtale i Oslo. Ta kontakt med Right to Sight på anntheresekildal@gmail.com for bestilling og betaling.

Les også