Right to Sight Fotballteam 2016

Vi har i samarbeid med dr. Dan Kiagi ved Kiisi Eye Senter i Kenya invitert 10 barn til å delta på årets Norway cup. Med unntak av to barn , er alle elever ved ST.JOSEPH KIOMITI SCHOOL FOR THE BLIND. Skolen har tre kategorier barn. Den ene gruppen barn er helt synshemmede mens de to andre gruppene består av barn som delvis ser og / eller har blitt operert for en øyelidelse.

Laget består av både jenter og gutter født i 2002 og 2003. Vi er så heldige å ha fått skolens gymlærer (Adelbert) med som trener. Treningen foregår på en grusbane i nærheten av skolen. I utgangspunktet hadde barna hverken egnet treningsutstyr eller fotball. Takket være en generøs gave har vi kunnet utstyre laget med både drakter, støvler og fotballer.

Uten vår fantastisk koordinator Olgah hadde dette prosjektet ikke vært mulig å gjennomføre. Hun har sørget for at alle har fått dåpsattest og pass. I tillegg har hun fremskaffet diverse attester som gjør det mulig for hvert enkelt barn å reise til Norge uten foreldre. Det siste som nå skal gjøres før alt er klart, er visumsøknader.

Vi har påtatt oss et stort økonomisk ansvar så dersom du har mulighet til å støtte laget kan det gjøres ved å bruke følgende kontonummer: 6039 08 6647.

Right to Sight Football team 2016 sammen med trener Adelbert
Right to Sight Football team 2016 sammen med trener Adelbert

 

Les også