Right to Sight har startet venneforening

Fredrick Onyango
Fredrick er 14 år, og er operert for grå stær på begge øynene. Foreldrene er fattige bønder som ikke har midler til å sende ham på videregående skole.

Venneforeningen skal hjelpe barn i Kenya med videregående skolegang. Behovet er stort. Mange barn blir blinde i småbarnsalderen av grå stær og andre sykdommer som kan kureres. Hvis de ikke får hjelp tidlig, blir synssvekkelsen varig.

Det fins ingen offentlige tiltak som kan sikre barn med synshemming hjelp etter at de er ferdige med grunnutdanningen. De er avhengig av foreldre som kan betale. Mange av barna er foreldreløse, har syke foreldre, eller kommer fra oppsplittede og dysfunksjonelle familier. Ved å hjelpe med videre utdanning, kan vi gi dem mulighet til et bedre liv, hvor de kan forsørge seg selv og bidra i samfunnet.

Barna blir valgt ut gjennom Right to Sight-systemet. Våre lokale medarbeidere foretar hjemmebesøk for å evaluere familiens situasjon og økonomi. De vurderer også om barnet er i stand til å gjennomføre videreutdanning.

Vil du være med i vår venneforening? Ett års videregående skolegang koster kr 4000,- Pengene sendes uavkortet direkte til skolen.

Du kan gi ditt bidrag til kontonummer 6039.08.25911, merket Venneforeningen. Ønsker du å splitte opp betalingen, betaler du kr 335,- i månedlige bidrag til samme kontonummer.

For ytterligere opplysninger, kan du kontakte leder for venneforeningen, Kirsti Dolva, kirsti.dolva@righttosight.no

Les også