Hamisi (10) har blitt operert fire ganger

Hamisi (10) har blitt operert fire ganger

Hamisi, i en alder av 10 år, har hatt fire øyeoperasjoner for å redusere trykket i øynene. Videre vil han trenge veiledning, spesielt på skolen og må ha briller spesialtilpasset øynene hans. I motsetning til grå stær, er glaukom noe som trenger livslang oppfølging med rutinesjekker.

Glaukom er en øyesykdom (også kalt grønn stær), hvor trykket i øynene er for høyt. Det høye trykket kan over tid skade nervetrådene i synsnerven, og når tilstrekkelig mange tråder er skadet, kan det oppstå blinde flekker i synsfeltet. 

Ubehandlet vil tilstanden etter hvert føre til blindhet (Kilde: NHI). På vårt samarbeidene sykehus Kwale Eye Center, har vi en hel avdeling som er fokusert rundt synsterapi. Dette støtter de som ikke kan se perfekt til å kunne gjøre de tingene de ønsker å gjøre.

For barn er mye av støtten knyttet til å finne den best mulige måten å se på, slik at de kan prestere godt på skolen. Gjennom venneforeningen til Right to Sight, støtter vi også barn med synsproblematikk til å få en bedre fremtid og mulighet for utdanning.

Vil du støtte et barn som Hamisi og gjøre en forskjell for et barns liv? Trykk her

Hamisi fornøyd med spesialtilpassede briller

Les også