Grieg Foundation gir synet i gave

 

a_6550675ok_EG_1200
Elisabeth Grieg fra Grieg Foundation er svært glad for å støtte Right to Sights arbeid for øyehelse.

Right to Sight har i flere år mottatt hovedparten av støtten til sine prosjekter fra Grieg Foundation. Også i år velger stiftelsen å støtte vårt arbeid mot blindhet i Afrika!

Grieg Foundation har et særlig fokus på barn og unges oppvekst og utdanning, kulturprosjekter, forskning og andre allmennyttige formål. Flere av de som har fått hjelp av Right to Sights prosjekter for å behandle synshemminger og blindhet har vært barn som har slitt på skolen eller blitt mobbet på grunn av dårlig syn. Når de får synet tilbake kommer også skolelysten og framtidsvisjonene tilbake.

– Det er fint å se at støtten fra Grieg kan bidra til et så konkret og bærekraftig prosjekt som Right to Sight, sier styremedlem i Grieg Foundation, Elisabeth Grieg.

Grå stær er den vanligste årsaken til blindhet i Afrika, men kan behandles både rimelig og effektivt. Right to Sight samarbeider med partnersykehus i blant annet Kenya og støtter operasjoner til de som lider av grå stær og ikke selv har råd til operasjon. Right to Sight støtter også outreach-virksomhet i landsbyene, der helsepersonell undersøker og behandler pasienter for øyelidelser – eller tilbyr dem operasjon til de som trenger det. Right to Sight gir også videreutdanning til øyeleger i hvordan de kan operere grå stær. Slik arbeider organisasjonen bærekraftig, ved å sikre kompetanseoverføring fra lege til lege og gjør enda flere i stand til å operere flere og mer effektivt.

–Right to Sights prosjekter er i overenstemmelse med Grieg Foundations visjon om å bidra til utvikling for de som trenger det mest, understreker Grieg.

– Utdanning og helse for barna er to av de viktigste suksessfaktorene for et land. Å sikre barn et godt syn som bidrar til en vellykket skolegang er en viktig del av å sikre denne gode utviklingen.

 

 

Les også