Gratulerer med Verdens Synsdag!

Torsdag 8. oktober er årets internasjonale dag hvor det settes fokus på synshemninger og blindhet over hele verden.

Verdens Helseorganisasjon estimerer at så mange som 285 millioner mennesker lider av synshemninger og blindhet i verden. Av disse, regnes 39 millioner mennesker som blinde. 90 % av alle med synshemninger lever i utviklingsland hvor det er begrenset tilgang til helsetjenester som effektivt kan behandle øyesykdommer.

Right to Sight støtter støtter det internasjonale arbeidet med å utrydde blindhet som kan kureres ved å gi støtte til afrikanske øyeleger som ønsker videreutdannelse i operasjonsteknikk av grå stær (katarakt). Øyesykdommen grå stær er årsak til over 50% av unødig blindhet i afrikanske land – en øyesykdom som kan kureres ved hjelp av en enkel operasjon. En øyeoperasjon koster kun 250 kr og tar 10 minutter å gjennomføre. Vi gir også økonomisk støtte til de pasienter som selv ikke kan betale for operasjonen. Videreutdanning av en øyelege koster 22.000 kr.

Vær med på å markere Verdens Synsdag ved å dele informasjon om Right to Sights arbeid og vær med på å utrydde blindhet ved å sende en SMS med kodeord RTS til 2490 (du donerer 250,- kr per sms).

 

Les også