«Datteren din har problemer med å se»

«Datteren din har problemer med å se»

Rukia var et lykkelig barn som fra en tidlig alder fulgte rundt etter moren sin og var nysgjerrig på livet. Etter hvert som hun ble eldre, hjalp hun til mer og mer hjemme, og lærte seg mange viktige ting.
Men plutselig en dag skjedde det utenkelige. Rukia falt og slo seg på noen steiner rett nedenfor huset, og etter det skjedde ble hun ikke den samme igjen. Hun ble stille og tilbaketrukket og personligheten endret seg, nå som skaden hadde gjort at selvtilliten hennes ble mindre.

Sophie, moren hennes, så på denne endringen med frykt og ble bekymret for datteren. Hun visste ikke hva hun skulle gjøre, og hadde ingen anelse om hva som foregikk med datteren hennes.

Senere i et bryllup, ble Sophie oppsøkt av en venn som hadde vært på øyesenteret og operert bort grå stær.
«Datteren din har problemer med å se» sa hun, «vil du at jeg skal spørre vennen min som jobber på øyesenteret om han kan komme og se på henne?»

Det viste seg at Rukia hadde skadet øynene under fallet mot steinene, og at dette hadde utviklet seg til grå stær. Heldigvis valgte Sophie å ta med Rukia på vårt samarbeidene sykehus, Kwale Eye Centre. Der fikk hun den hjelpen hun trengte, med en operasjon og rutinesjekk av øynene senere.

På bildet over ser vi en lykkeligere Rukia som kommer seg etter operasjonen og gleder seg til å reise hjem.

Les også