Perlemakeren som ikke kunne se perlene

Perlemakeren som ikke kunne se perlene

Hussein Ruwa (32) fra Mishomoroni-området i Mombasa har opplevd hva det betyr å få livet endret totalt på kort tid. Før jobbet han med å lage perler for så å selge dem, inntil han en dag slet med å se hva som var i hendene hans. Likevel skjønte han ikke hva det kunne være, da det ikke gjorde vondt og han ikke hadde noen sykdommer. Til slutt mistet han synet helt, og har vært blind siden 2019.

Ruwa fikk en dag tips om Kwale Eye Centre av en som hadde fått behandling der, som så at Ruwa slet med synet sitt. 

Ruwa fikk kontaktinformasjonen til øyeklinikken, men utfordringen var hvordan han skulle komme seg dit. Han hadde ikke penger til behandling nå som han hadde vært uten jobb i flere år, og han kjente ingen som kunne hjelpe ham å komme seg dit. Da Ruwa fortalte dette til han som hadde informert han om øyeklinikken, ringte personen etter hjelp på hans vegne.

Da fikk Ruwa kontakt med en av Kwale Eye Centre sine samfunnsarbeidere, som ordnet at han kunne delta på en øyescreening i området ved Tiwi Rural Health Center. Etter dette ble han transportert til sykehuset hvor han fikk økonomisk støtte til en kataraktoperasjon. 

Da han fikk tilbake synet, var han så glad som aldri før. Han gledet seg til å kunne jobbe igjen, og følte nå at livet hans ville få meningen tilbake.

Ruwa er takknemlig for at Kwale Eye Center og Right to Sight har hjulpet ham med å få synet tilbake selv når han ikke hadde råd.
Da han kom tilbake for rutinesjekk senere, hadde han perlet ulike ting med navnene på dem som opererte ham.

Etter det han har opplevd med å få tilbake synet, mener Ruwa at folk ikke skal være redde for å søke hjelp, for om frykten ville ha tatt over ham, ville han fortsatt vært blind i dag.

Slike sykehus bør etableres mange andre steder i fylket, slik at folk kanskje slipper å lide så lenge før de får hjelp. 

Ønsker du å støtte vårt arbeid? Les mer her

Etter operasjonen med bandasje

Etter bandasjen er fjernet

Les også